Kenapa Perempuan Muda Suka Lelaki Tua?

Assalamualaikum..


Kepada lelaki muda di luar sana,korang bukan lahh tak macho, dan korang bukan lahh tak howt..Cuma fenomena sekarang nih ramai gadis dan golongan freshie lebih 
mendambakan lelaki yg jarak usia jauh dari mereka 
atau yg layak digelar 
ayah atau datuk pada mereka..
itu lah yg dikatakan love is blind..


Aku telah mengkaji beberapa faktor kenapa korang boleh kalah dengan lelaki tua atau dengan manis nya dipanggil 'abang' yg sudah berusia..aummm..


Lelaki tua nampak lebih berkarisma
Golongan lelaki tua ini walaupun telah mamah di makan usia,tapi ketrampilan mereka sangat superb kalau nak dibandingkan dengan lelaki muda..Mereka masih lagi pegi gym dan spa
untuk kekalkan market mereka..Korang boleh tengok sendiri Datuk K (laki poojaan siti nurhaliza) walaupun beliau dah hampir separuh abad tapi gaya,mutu dan keunggulan beliau
masih lagi tiptop! No wonder lahh Siti Nurhaliza boleh tangkap cintan dengan die..
                             ouch! his style melts me away..aummmm

Lelaki tua sangat romantis
Memang tak dapat dinafikan mereka nih sangat bijak mengambil hati teman wanita mereka..Mereka tahu kehendak dan keperluan setiap wanita..Mereka bukan sahaja menjadi pendengar setia malah tahu cara untuk menghiburkan pasangan mereka..Mungkin latar belakang dan pengalaman mereka menjadikan mereka lebih arif dalam mengendalikan sesuatu hubungan.
alolor sweetnyer kau Datuk K..aummm
Kewangan mereka sudah pasti terjamin
Women find his power almost as much of a turn-on as his money.- Donald Trump..
Dah tentunya lelaki berusia nih sudah ada kerjaya dan kewangan yg kukuh..Perempuan kalau buleh taknak hidup mereka susah lebih-lebih lagi yg baru lepas grade..Mereka perlukan backup untuk menampung kehidupan mereka yg seterusnya..Takkan mereka pulak yg nak sara lelaki yg takde kewangan kukuh..Hell No! Bukan lahh aku nak katakan perempuan nih mata duitan tapi kalau lelaki muda nih takde financial yg tetap,korang nak bagi anak bini korang makan ape?pasir?daun?
Jean Todt and Michele Yeoh
jarak usia mereka lebih kurang 16 tahun.
Lelaki tua sangat matang dan bijak
Bukan lahh aku nak katakan yg lelaki muda nih tak matang dan tak bijak,tetapi kebanyakannya lelaki muda nih memang berperangai macam budak-budak..Kejap-kejap kang cembura buta tak tentu pasal,pastu nak marah pada mende yg remeh..Lelaki tua nih takkan mudah melenting sebaliknya mereka bertanya dengan cara yg lembut dan mereka lebih menggunakan akal fikiran dalam membuat sesuatu keputusan..Dan perempuan pulak lebih cepat matang dari lelaki..Takkan mereka nak cari lelaki yg kurang matang dari mereka? Siapa yg nak buat keputusan if dalam keadaan genting..
brangelina
Lelaki tua makan garam dulu
Maksudnyer mereka lebih berpengalaman dan tahu tentang selok belok dunia..Lelaki muda nih baru nak kenal dunia so mereka kurang pengalaman berbanding lelaki tua..Perempuan perlukan ketua dan pembimbing untuk membimbing mereka sebaik-baiknya..



Lelaki muda nih jangan lahh korang
frustrated baca entry aku nih..Korang pon howt and spicy jugak..Tak semua perempuan materialistik dan semua ini bergantung pada citarasa masing-masing.kepada lelaki di luar sana belajarlah kenali hati perempuan...heee..
See you guys!Thanks for reading this entry



Instagram 
follow instagram aku ;D

22 sweet talker(s) here:

Dark Chocolate said...

ececee...cik sarah macam ngh bercinta ngn lelaki berusia jer..yeke ? hihi...gurau jep..
yela, cinta tu buta, kalau dh suka, tk kira umur ape seme kan :)

ANATI SOKI said...

sbb lelaki yang tua lebih mtang. hehehe.. and perempuan sukakan lelaki yang boleh bimbing and jaga diorang. hehe..tapi anat takut nk bersama ngn lelaki matang.. hehehe.. takut diapa2kan.. sbb dia lebih mkan grm dr anat. so, mcm scary je.. heheheh

Nur Atiqah said...

Setuju ;)

Emil Akmal said...

laki muda suka pmpn tua tu pe kisah nya pula ye?

zaira said...

yes! votes for lelaki lebih tua :D

mimie said...

setuju sgt2. kalo becinte ngan yg sebaya, dah la xmatang, pastu lmbt ag la nk tggu stabil..ehehe!

YUL said...

wah, ramainya nak pilih lelaki tua, abis lelaki muda nie nak campak mana? haha

nub said...

gahaaha.kesian laki muda naa

dabuldahi said...

ok.. untuk,
>Lelaki tua nampak lebih berkarisma

- ingat laki ni motor buatan malaysia ke apa nak karisma karimsa ni.. kenapa ada perkataan nampak? kalau nampak tu boleh ja dia berlakon.. supaya nampak lebih berkarisma.

>Lelaki tua sangat romantis

-pergh! sangat romantis? yela. yela. romantis.. tapi dah nama pun tua. rasa romantis mesti sekejap ja kan? kan?kan.. umur tak panjang.. haha

>Kewangan mereka sudah pasti terjamin

- aik? yeke? abis yang dekat rumah orang orang tua tu macam mana?? hihihi...

>Lelaki tua sangat matang dan bijak

- memang la bijak.. ada udang disebalik mee.. hihi.. dah nama pun muda. mesti la mcam baby.. hihi

> Lelaki tua makan garam dulu

- err.. asal tak gula ke, kopi ke,.. err..



hahaha.. mat rempit buat kacau.. weeonggg....

azana said...

nk cr lelaki matang la plak....huhu
yg penting lelaki yg dapay mmbimbing...=)

Puteri Iqa Izyan said...

suke siti!!

tp bukan semua lelaki tua mcm nih.
ada yang gatal :P

Sarah Mohd Saleh said...

khas utk si dabuldahi:

heloooooo,kau jeleshh ehhh kalau ramai howtie chicks suke laki tua..tak bek taw kate deyorang umo tak panjang.msih bergetah lagi tuh..umahh org tua tuh kau jgn kira lahh cube tgk org kaye sekarang yg kayanyer sape,anak dio ke bapak dio..aummm..laki tua suka mkn garam dowh,tak suke gula nnti kencing manis..heeee

Sarah Mohd Saleh said...

Dark choc : sekarang takk lahh yunk..dulo pena..aumm

anat: betol2.kadang laki tua nih sangat menakutkan kos kekuatan die as a man.

atiqah: maceh ;)

emil: itu akan difikirkan ea..lom interview lagi si zakuan or aidil

zaira: ohh vote!

mimie: betol2 sangat memeningkan kepala

yul: cian laki muda kan.heee..redha je lah jang..

nub: hahaha..sangat sadis naaaa

azana: betol2 ;)

pu3: memang pon.ade yg umah kate pegi kubo kate mari..heee

dabuldahi said...

nasib baik aku gay. aku ok. hhaha

cAmca Dan GArpu said...

hohh...best ar entry nieh..sy follow yer

chEntA said...

hahaha..
itu smua bergntung pd taste msing2..
tp,seriyes xbrape minat dgn laki tua nih..
tp,kalo perasan.. pompuan tua skrg pown ske kt laki muda lbeyh..
=)

*Cekgu ima* said...

wahh... sokong2...
ske laki lbih tua.. hehehe...
(tapi bukan tua sangat ok! haha)

Sarah Mohd Saleh said...

dabuldahi:oke bhye pd sume lelakimuda..

camca: thanks ;)

chenta: aahkan cam rita dgn pemainbola tuh

cekgu ima: ahah...vote for laki tua

salim said...

kepada kaum hawa yg masih mencari2 pasangan...xkisah la tua ke muda...tp hati2 cari pasangan...sbab lelaki pandai berbicara...jgn menyerah diri,dan ditinggalkan...lg2 lelaki yg tua dan berpengalaman...

Gua Tertidur said...

arghhhh! frust! laki tua gatal!
>ske main kayu 3 sbb nmpk berkarisma. >ske langgan pelacur sbb kewangan dah stabil.
>suke berpura n menipu sbb pengalam sudah bnyk n dh mkn garam dulu.

Sarah Mohd Saleh said...

@Gua Tertidur:emosi kauu derrr

wawa rahmat said...

. oke la .. lelaki tua ny memang la ade bagusnye ... tapi setiap kali aqu ternampak laki tua ,, mesti laki tua yang gatal ... yang gatal sgt .. kalau macam tu , macam mane pulak ?